Et kig i arkiverne… Dengang vi udstyrede DR Byen med garderobeskabe

9. januar 2020 0 Af combi
DR Byens hovedbygning, Segment 1. Det er hertil, vi har leveret stålinventar.

Det har været et stort projekt at samle samtlige DRs afdelinger under ét tag – eller i hvert fald på ét sted. Projektet om at skabe DR Byen begyndte i 1999, og den officielle indvielse skete i 2009, for det var et omstændeligt projekt, der inkluderer bygningerne Segment 1-3 samt Koncerthuset.
Det var bygningen Segment 1, der først blev flyttet ind i. Snedkere og administrative medarbejdere fra DR Dekoration var først til at få plads i den nye bygning, og disse medarbejdere kom altså til at klæde om omgivet af COMBI-SYSTEM stålinventar.

Vigtigheden af et godt samarbejde

Vi har siden 2004 haft et nært samarbejde med JAKON A/S, et af Danmarks største tømrer- og snedkervirksomheder. JAKON er en af de entreprenørvirksomheder, der arbejdede på DR Byen, og da de i 2004 skulle forsyne Segment 1 med omklædningsfaciliteter, var det således med os som producent og leverandør.
Det var skam et spændende opkald at modtage, da JAKON kontaktede os og bad om et tilbud på DR-projektet. Den nye DR By var altid i medierne, fordi det jo var et fascinerende og omfattende byggeri, den licensbetalte koncern var bygherre for. Med vores gode håndværk og produkter – og en god, konkurrencedygtig pris – faldt valget på netop vores tilbud. Som det i øvrigt også har gjort sig gældende i mange andre nævneværdige og store projekter. Det var blandt andet 176 garderobeskabe, vi forsynede Segment 1 med. Det var vores garderobeskabe i standardstørrelsen 300 mm, og vi leverede i 2, 3 og 4 sektioner. Desværre kan vi nok ikke levere en 1:1 replika af DRs garderobeskabe, da skabsdørene fik en særlig farve nøje udvalgt af projektets arkitekt. Men vi har stadigvæk garderobeskabene i vores sortiment – du kan kigge her, hvis du vil.

DR Byens Segment 1

Segment 1 stod indflytningsklar i 2006. Det er den største af DR Byens bygninger med et areal på 51.000 m2, og det huser blandt andet DRs TV-produktioner, redaktionslokaler, værksteder og det elektroniske kontrolcenter (MCCP). Bygningen består af 7 etager, omtrent 385 rum samt en kælder, og den flotte bygning er særligt karakteristisk på grund af den sorte klinkefacade. Det er et flot og markant stykke arkitektur, og det lader til, at Segment 1 er et godt hjem for de mange DR-medarbejdere, der har deres dagligdag der. DR Byens fire bygninger har hvert deres udtryk – det var i øvrigt forskellige arkitektvirksomheder, der havde ansvar for hver bygnings æstetik. Fælles var dog byggestilen, der har glas, stål og beton som ikke kun byggematerialer, men også som et slags tema. Og hvad er så mere oplagt end vores stålgarderobeskabe?

Vores bidrag

Vores garderobeskabe er udført i stål, og med vores ekspertise og håndværk er garderobeskabene utroligt hårdføre og langtidsholdbare. De glatte stålflader gør det nemt at rengøre og vedligeholde garderobeskabene – dette er ikke kun rart for dem, der bruger skabene i deres dagligdag (og for dem, der rengør dem), men det gør naturligvis også, at Arbejdstilsynet godkender vores garderobeskabe til brug på arbejdspladsen. I vores tætte samarbejde med JAKON A/S og derigennem den ansvarshavende arkitekt fandt vi frem til, hvilke dimensioner garderobeskabene skulle have og hvilken farve.

Det blev til en meget specifik brunlig farve, som arkitekten valgte – det er ikke en farve, vi siden har anvendt, hvilket vidner om, at vi selvfølgelig tilpasser os til det givne projekt. Det blev forskellige antal af garderobeskabe i henholdsvis 2 sektioner, 3 sektioner og 4 sektioner – samtlige modeller havde sektionsbredder på 300 mm med lige tag og perforerede døre. Det var blandt andet denne model, der kom til at stå i nogle af DRs omklædningsrum.

Foruden de 176 garderobeskabe hjalp vi også med indretningen af baderum: Vi har leveret skærmvægge og skillevægge til bruserne, ligesom vi også producerede døre til brusekabinerne, alt sammen selvsagt udført i stål.

I et så stort projekt som DR Byen var, er vores bidrag naturligvis relativt lille. Men vi er nu engang ganske stolte af vores bidrag og at have været med til at skabe omklædningsfaciliteter med pænt, praktisk og holdbart stålinventar.

Vores garderobeskabe er noget af det bedst-sælgende i vores produktsortiment. Vi udstyrer fitnesscentre og forskellige typer arbejdspladser med omklædningsfaciliteter, der ikke kun inkluderer garderobeskabe eller garderobebokse, men også omklædningsbænke og sko- og hattehylder.

Et vidtrækkende sortiment og en produktion på egen fabrik betyder, at det er muligt at levere til store som små projekter. Som var tilfældet med DR Byen-projektet, kan vi tilbyde at producere specifikt tilpasset til opgavens specifikke krav – der er i hvert fald ikke andre garderobeskabe nøjagtig ligesom dem, vi producerede til DR._____

Et kig i arkiverne… er en føljeton, hvor vi beskriver nogle af de mange projekter, vi igennem tiden har været en del af. Vi vil med føljetonen give et indblik i det givne projekt og samtidig bringe fortiden frem til nutiden.
Vi forsyner til stadighed stålinventar og udendørsmiljøer til projekter, store som små, og det vil vi gerne knytte nogle ord til. Måske sidder du med et lignende projekt og mangler COMBI-SYSTEMs håndværk og ekspertise?