Et kig i arkiverne… Dengang vi udstyrede DR Byen med garderobeskabe

COMBI-SYSTEM har igennem mange år været del af en lang række projekter. Vi vil med denne føljeton fortælle lidt om et projekt og samtidig bringe fortiden frem til nutiden. Vi forsyner til stadighed stålinventar og udendørsmiljøer til projekter, store som små, og det vil vi gerne knytte nogle ord til. Måske sidder du med et lignende projekt og mangler COMBI-SYSTEMs håndværk og ekspertise?

Føljetonens første afsnit omhandler vores årelange samarbejde med McDonald's - du kan læse det her.
Med dette afsnit vil vi belyse vores bidrag til den ikoniske DR By.


Det har været et stort projekt at samle samtlige DRs afdelinger under ét tag – eller i hvert fald på ét sted. Projektet om at skabe DR Byen begyndte i 1999, og den officielle indvielse skete i 2009, for det var et omstændeligt projekt, der inkluderer bygningerne Segment 1-3 samt Koncerthuset.
Det var bygningen Segment 1, der først blev flyttet ind i. Snedkere og administrative medarbejdere fra DR Dekoration var først til at få plads i den nye bygning, og disse medarbejdere kom altså til at klæde om omgivet af COMBI-SYSTEM stålinventar.


Vigtigheden af et godt samarbejde

Vi har siden 2004 haft et nært samarbejde med JAKON A/S, et af Danmarks største tømrer- og snedkervirksomheder. JAKON er en af de entreprenørvirksomheder, der arbejdede på DR Byen, og da de i 2004 skulle forsyne Segment 1 med omklædningsfaciliteter, var det således med os som producent og leverandør.
Det var skam et spændende opkald at modtage, da JAKON kontaktede os og bad om et tilbud på DR-projektet. Den nye DR By var altid i medierne, fordi det jo var et fascinerende og omfattende byggeri, den licensbetalte koncern var bygherre for. Med vores gode håndværk og produkter – og en god, konkurrencedygtig pris – faldt valget på netop vores tilbud. Som det i øvrigt også har gjort sig gældende i mange andre nævneværdige og store projekter.

Det var blandt andet 176 garderobeskabe, vi forsynede Segment 1 med. Det var vores garderobeskabe i standardstørrelsen 300 mm, og vi leverede i 2, 3 og 4 sektioner. Desværre kan vi nok ikke levere en 1:1 replika af DRs garderobeskabe, da skabsdørene fik en særlig farve nøje udvalgt af projektets arkitekt. Men vi har stadigvæk garderobeskabene i vores sortiment - du kan kigge her, hvis du vil.


DR Byens Segment 1

Segment 1 stod indflytningsklar i 2006. Det er den største af DR Byens bygninger med et areal på 51.000 m2, og det huser blandt andet DRs TV-produktioner, redaktionslokaler, værksteder og det elektroniske kontrolcenter (MCCP). Bygningen består af 7 etager, omtrent 385 rum samt en kælder, og den flotte bygning er særligt karakteristisk på grund af den sorte klinkefacade. Det er et flot og markant stykke arkitektur, og det lader til, at Segment 1 er et godt hjem for de mange DR-medarbejdere, der har deres dagligdag der.

DR Byens fire bygninger har hvert deres udtryk – det var i øvrigt forskellige arkitektvirksomheder, der havde ansvar for hver bygnings æstetik. Fælles var dog byggestilen, der har glas, stål og beton som ikke kun byggematerialer, men også som et slags tema. Og hvad er så mere oplagt end vores stålgarderobeskabe?


Vores bidrag